Uw zwembad laten verwarmen door de zon? Dat kan met onze verwarmingtechnieken!

Van Dijck Zwembaden werkt samen met een Belgische fabrikant van speciaal ontwikkelde zonnecollectoren voor zwembaden en zwemvijvers, die door hun hoge rendement het hele seizoen door zorgen voor een aangename zwemtemperatuur. Deze fabrikant heeft meer dan 30 jaar ervaring in de sector, waardoor u met een gerust hart uw zwembad of zwemvijver laat verwarmen met zonne-energie.

VanDijckZwembaden Beton Zwembad Op Maat Brasschaat Kalmthout 7

Hoe werkt het?

Door gebruik te maken van de zon en zonne-energie, kiest u voor de meest duurzame optie om uw zwembad of zwemvijver te verwarmen. Een absolute troef is de uitzonderlijk lage energiekost, want zonne-energie is immers gratis.

Het systeem voor het verwarmen van uw zwembad of zwemvijver met de zon, dat al meer dan 30 jaar wordt gebruikt in openbare- en privébaden, is voorzien van een spiraalsgewijs gewikkelde verwarmingsbuis die de unieke eigenschap heeft om de ultrakorte golfstraling van het invallend licht efficiënt in warmte om te zetten, zelfs op bewolkte dagen.

De temperaturen van het zwembadwater en de zonnecollectoren worden continu met elkaar vergeleken. Het regelsysteem stuurt de zonnecollectorpomp aan vanaf er in de zonnecollectoren energie beschikbaar is. Dit betekent dat de zonnecollectoren bij het geringste energie-aanbod, bijvoorbeeld bij zonsopgang, energie leveren. Het is dus eenvoudig om uw zwembad of zwemvijver te verwarmen met zonne-energie.

blozoen 11 687x1030

De zon beschijnt uw zonnecollector

Dankzij de sferische vorm van de zonnecollectoren wordt de zonnecollector van zonsopgang tot zonsondergang door de zon beschenen. Hierdoor maken we maximaal gebruik van de instraaltijd van de zon en halen we een zeer hoog rendement bij het verwarmen van uw zwembad of zwemvijver.

Aangezien zonne-energie gratis, milieuvriendelijk en onuitputtelijk is, zijn uw stookkosten 10 keer lager als u hiermee uw zwembad of zwemvijver gaat verwarmen in plaats van met alternatieve systemen. Door de snelle terugverdientijd verwarmt u uw bad binnen de kortste keren praktisch gratis.